CRANIOSACRAAL SYSTEEM

Het CranioSacraal systeem omvat de hersenen samen met het ruggenmerg. Deze zijn verbonden met elkaar via een vlies (dura mater). Tussen deze vliezen bevindt zich het hersenvocht (liquor). Dit geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. De zenuwen zijn omhult door een ander vlies, namelijk bindweefsel (fascia). Dit bindweefsel staat in verbinding met de organen, zenuwen en de spieren en loopt tot in de schedel via de dura mater.

Vanuit dit systeem is een ritme voelbaar. Dit ritme van het CranioSacraal systeem is ook voelbaar op andere plaatsen in het lichaam. De therapeut is geoefend in het waarnemen van dit ritme. Op deze manier worden bewegingsverstoringen, disbalans en verkramping binnen het lichaam herkend. Tijdens de sessie worden deze blokkades behandeld.

 

De therapie

De therapie werkt door een zachte subtiele aanraking van het lichaam en hierdoor worden spanningen, weerstanden en pijnpatronen herkend en losgelaten. Dan ontstaat er de mogelijkheid de levensenergie te normaliseren. Ook wordt door deze behandelwijze het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen. Mede daardoor zal het lichaam zijn natuurlijke balans hervinden, en wordt ook het zelf genezend vermogen van het lichaam aangesproken.

De handeling is ook niet enkel voor volwassenen maar geschikt voor baby’s en kinderen.

Bijzondere therapie Somato Emotional Relase.

Wanneer de lichamelijke blokkades, een emotionele geschiedenis (trauma) hebben -waar geen aandacht wordt besteed- is het mogelijk om via speciale technieken deze blokkades te verhelpen.
Via communicatie wordt je naar het voelen geleidt om een dieper inzicht in je situatie te krijgen. Met het herkennen en erkennen blokkades komt de weg open deze trauma’s te verwerken.

Manier van werken.

Voorafgaand aan de eerste behandeling sturen u digitaal intake formulier. De inhoud daarvan wordt met u besproken teneinde meer inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van mogelijke klachten.
Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en de reactie op het herstel van het lichaam. 
Maar ook zonder concrete klachten kunnen behandelingen worden aanbevolen teneinde de innerlijke rust en het algeheel welbevinden te bevorderen.

CRANIOSACRAAL THERAPIE

EEN GEZOND PERSPECTIEF

@ COPYRIGHT 2017 CARLA BECKERS  |  SITEMAP